http://akhmo.roozkala.net/upload/uc_1794.gif

عکس تزیین سفره نذری

  • آبان ۲۹ام, ۱۳۹۱
  • عکس

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

عکس تزیین سفره نذریReviewed by Saeed13 on Nov 19Rating:
211385 mo عکس تزیین سفره نذری
در سفره ابوالفضل آش رشته،عدس پلو،شله زرد،حلوا ،نان پنیر سبزی و آجیل بسته بندی شده میذاریم.برای شله زرد (برای تعداد زیاد)بیشتر در کاسه های کوچیک یکبار مصرف زده میشه و روش با دارچین تزیین میشه.برای تعداد کمتر میشه از شله زرد قالبی استفاده کرد.برای حلوا میشه در سینی بزنید و با فاصله در سفره بچینید یک نمونه عکس دارم میزارم براتون.برای عدس پلو هم میشه با کوفته ریزه درست کرد و روی دیس ها رو با کشمش پلویی خلال بادام و زعفران تزیین کرد یک نمونه هم در مجله اخیر تزیین عدس پلو اومده.و یا میشه گوشت چرخی رو با پیاز داغ و نمک فلفل و پیاز داغ زیاد سرخ کرد و کمی هل و موقعی که برنج رو در دیس کشیدید گوشت رو روی برنج  بدید و با زرشگ تزیین کنید.آجیل رو هم که در زرورق با روبان بسته بندی میشه و یا در ظرف های یکبار مصرف بستنی و بعد داخل زرورق با روبان بسته میشه.برای پنیر و سبزی هم میشه در ظرف های یکبار مصرف مستطیل کوچک تک نفره زده بشه.و یا در بشقاب های بزرگ سبزی بزارید و پیاز چه های مدل گل رو با ساقه کمی بلند تر داخل یک لیوان یکبار مصرف وسط ظرف سبزی بذارید و تربچه های مدل گل رو و پنیر رو دور سبزی ها بذارید.

ca152bec9a2f0244f2647fbfa086092f عکس تزیین سفره نذری

================

سفره نذری

68a5b81d d95d 4b14 9951 1c200b6e4504 عکس تزیین سفره نذری

برای سفره نذر چی لازمه؟؟چه غذاهایی و چگونه تزیین می کنند؟

هدف از برگزاری این سفره ها فقط حالت معنوی ، روحانی و درونی بودن آن نسبت به ائمه اطهار است ( و بعد از آن تجملات سفره مطرح است). تمام سفره های مذهبی را روی زمین پهن می کنند تا فضای بهتری تأمین شود.

در سفره حضرت ابوالفضل (ع) از شله زرد، آش رشته و عدس پلو برای تزئین استفاده می شود.

عدس پلو را با زرشک ، کشمش ، زعفران و خلال بادام تزئین می کنیم سپس گوشت چرخ کرده را که از قبل آماده کرده ایم را در کناره های ظرف عدس پلو قرار می دهیم.

آش را با کشک مخلوط می کنیم، و آنرا با نعناع داغ تزئین می نمائیم سپس مقدار کمی کشک روی آن می ریزیم و بعد کشکها را با زعفران تزئین می کنیم.

شله زرد را با دارچین و خلال بادام تزئین می نمائیم.

هسته های خرما را در آورده و داخل آنها خلال بادام قرار می دهیم. آجیل مشکل گشا را داخل تورهای تزئین شده می ریزیم.

در سفره ابوالفضل حتماً باید آجیل مشکل گشا باشد.

نان و سبزی ، کاچی و حلوا را تزئین می کنیم.

حلوا را داخل بشقاب ریخته ، روی آنرا صاف می کنیم، سپس با ابزار سفره آرایی بصورت (+) به حلوا نقش می دهیم.

در سفره آرایی از ابزار آرایشی که است ، استفاده می کنیم و قسمتی از حلوا را که فاقد نقش است ، بوسیله این ابزار نقش می دهیم.

با پودر نارگیل آن را تزئین می کنیم و ما بین پودر نارگیلها خلال بادام قرار می دهیم.

– کاچی را داخل بشقاب می ریزیم ، دارچین را بصورت اریب روی آن می ریزیم، سپس نقش لوزی را داخل آن در می آوریم

، داخل هر یک از لوزیها مقداری پودر نارگیل می ریزیم و با خلال بادام اطراف آن را تزئین می کنیم.

– نان و سبزی را بصورت قیف پیچانده ، داخل سینی می گذاریم و تزئین می کنیم.

========================

تزئین سبزی خوردن

واحد آشپزی و تغذیه تبیان زنجان-

 

2c5593fd 35c2 46c2 8139 512e9d3f36ba عکس تزیین سفره نذری

وقتی روی سفره غذا یک ظرف پر از سبزی‌های تازه و باطراوات می‌گذارید، نه تنها کسانی که دور سفره نشسته‌اند اشتهای بیشتری پیدا می‌کنند بلکه با رنگ سبز و قرمز سبزی خوردن هم ظاهر بسیار زیبایی به سفره غذا می‌بخشید. البته، اگر فقط چند دقیقه‌ای وقت بگذارید و سبزی‌ها را زیباتر داخل ظرف بچینید، بدون شک میز و سفره‌ای زیباتر هم خواهید داشت.

برای این کار می‌توانید پیازچه و تربچه‌ها را به شکلی دیگر تزئین کنید و داخل ظرف قرار دهید؛ می‌توانید قسمت سفید رنگ پیازچه‌هایی را که شسته و پاک کرده‌اید، به کمک یک چاقوی تیز، شش برش بزنید؛ برای این کار بهتر است نوک چاقو را داخل ساقه پیازچه فرو کنید و به سمت بالا بکشید. سپس آنها را درون ظرفی پر از آب بگذارید تا بعد از مدتی پرهای پیازچه باز شده و ظاهری مانند گل مریم پیدا کند.

همچنین تربچه را هم می‌توانید به اشکال مختلف تزئین کنید و در ظرف قرار دهید. برای این کار تربچه‌های یک اندازه، گرد و قرمز رنگ را انتخاب کنید. حالا می‌توانید ترب‌ها را به قسمت‌های مختلف تقسیم کرده و آنها را چند برش بزنید تا ظاهر زیبایی پیدا کند که البته این کار ساده‌ترین شیوه تزئین است.

یکی دیگر از شیوه‌های تزئین این است که سر و ته تربچه را بکنید و چهار طرف آن را برش دهید؛ به طوری‌که قسمت وسط ترب، به شکل مربع دربیاید. پس از ایجاد این برش‌ها هم باید تربچه را داخل ظرف آب بگذارید تا کاملا از هم باز شود.

همچنین اگر دوست داشته باشید تربچه‌ها را به شکل موش درآورید، نباید دم تربچه‌ها را هنگام پاک کردن بکنید و دور بریزید؛ چراکه موش‌تان باید دم داشته باشد! حالا از یک تربچه دیگر، دو حلقه خیلی نازک برای گوش موش برش دهید و جدا کنید.

دو برش هم بالای تربچه‌ای که قرار است شبیه موش شود، بزنید. سپس، گوش‌ها را داخل این برش‌ها قرار دهید تا موش‌تان کامل شود. برای درست کردن چشم‌های موش هم می‌توانید پوست روی تربچه را به اندازه یک دایره کوچک بکنید تا دایره سفید، چشم‌های موش‌تان شود

=====================

Cd وdvd های آموزشی برپایی سفره های نذری

star v 0 عکس تزیین سفره نذری
1295298960 عکس تزیین سفره نذری

محتوای سی دی ها:

Cd1: تر حلوا، حلوای جنوبی ، حلوای شیرازی (کاسه ای)، حلوا مجلسی،حلوا ویژه با تزیین گل رز

Cd2: حلوای مجلسی با تزیین گل ، حلوا رولتی کرمدار، حلوا آجیلی تبریز، حلوای مرغ(شطرنجی)

Cd3:آشها که شامل:رشته،شله قلم کار،شیرازی،آش نذری گیلان،آش نذری نیشابور،آش نذری بی بی سه شنبه اراک

Cd4,5:غذا و دسرها:آبگوشت نذری،قیمه نذری(۲)،قیمه لاپلو(نثار)،حلیم بوقلمون و مرغ ،حلیم گندم،عدس پلونذری،مانی پلو دامغان،مرصع پلو(شیرین پلو)،هواری پلوی جنوب

Cd6,7:پذیرایی مجالس:برش خرمایی،توپ خرمایی،رولت خرما،کلوچه خرمایی،نان خرمایی کرمانشاه،برشتوک،نان شیربرشته

مجموعه سی دی ها ۵۰۰۰ تومان (با احتساب هزینه پستی)

کل مجموعه در یک دی وی دی ۴۰۰۰ تو مان (با احتساب هزینه پستی)

حساب جهت واریز وجه:۱-سیبا(بانک ملی) شماره حساب۰۳۰۷۱۶۸۵۹۸۰۰۴ شماره روی کارت: ۶۰۳۷۹۹۱۰۹۹۲۱۱۴۸۸نام :زینب دزیانیان

۲-مهر (بانک کشاورزی) شماره روی کارت:۶۰۳۷۷۰۲۴۰۱۷۹۶۱۶۹بنام فاطمه کریمیان

لطفا شماره فیش،نام و نام خانوادگی و آدرس خود را به شماره ۰۹۳۷۲۳۸۹۱۳۶ اس ام اس نمایید.

تماس جهت اطلاعات بیشتر:۰۹۱۹۲۷۳۵۶۷۶

منتظر سایر مجموعه های ما باشید.

ما را در نذرهای خود دعا فرمایید.
اطلاعات بیشتر در سایت

http://www.ashpazymoharam.blogfa.com

========================

حلوای آرد گندم (حلوای سنتی)

گاهی غروب پنج شنبه ها هوس میکنیم به یاد عزیزان از دست رفته مون حلوا درست کنیم  .من خیلی دلم می خواست که حلوایی که درست میکنم رنگ وعطر حلوای مادر بزرگ داشته باشه .آخه به یاد دهمین سالگرد مادر بزرگ عزیزم درست کردم .اما بعد از مدت ها از عطر وطعم اون خیلی را ضی بودم .من خیلی حلوا را خیلی ساده تزیین کردم .حتما شما خیلی زیبا تر می توانید با یک حلوای روشن تر شکوفه بزنید ویا گلهای زیبا درست کنید .

280520091639 عکس تزیین سفره نذری

 

میزان مواد من خیلی زیاد بود شما اگه خواستید برای اولین بار درست کنید بهتره با ۲۵۰ گرم آرد شروع کنید و بقیه مواد را به میزان آرد بسنجید .

مواد لازم:

آرد :دو کیلو

شکر :یک کیلو چهار صد گرم

روغن :یک کیلو ودویست گرم

کره :۲۰۰ گرم

زعفران :یک قاشق چای خوری سر پر

آب :۸ لیوان

گلاب :یک لیوان

هل :یک قاشق چای خوری

طرز تهیه :

شکر را با ۸لیوان آب را خوب مخلوط می کنیم وروی حرارت می گذاریم تا خوب بجوشه وکمی غلیظ بشه .بع کنر می گذاریم تا سرد بشه وبعد از سرد شدن گلاب را به آن اضافه می کنیم .

اول آرد را روی حرارت ملایم  حدود سه ربع ساعت سرخ می کنیم .در این حالت باید خوب آرد را به هم بزنیم تا نسوزه .وقتی عطر آرد سرخ شده تمام فضای خونه را گرفت انوقت متوجه می شویم که آرد خوب سرخ شده .یک راه دیگه هم اینه که کمی شربت را یک قاشق آرد بریزم وبعد اونرا چک کنیم رنگ آرد کاملآ مشخص می شه .

280520091633 عکس تزیین سفره نذری

سپس روغن مایع را به ارد اضافه می کنیم ومجددآ روی حرارت حدود یک ربع خوب به زدم تا باز آرد در روغن سرخ شود .

280520091634 عکس تزیین سفره نذری

بعد از اون ظرف را از روی حرارت بر می داریم .این نکته خیلی مهمه که باید حرارت آرد پایین بیاد ونسبتآ سرد بشه وبعد شربت را به اون اضافه کنیم تا حلوا گلوله گلوله نشه .برای اینکار کره ها یی که در فریزر بودند به داد ما می رسه .کره ها را که اضافه می کنیم با یک تیر دو نشون می زنیم هم حلوای ما عطر خوبی می گیره وهم دمای اون مناسب میشه .زعفران دم کرده  ودر صورت تمایل هل را هم اضافه می کنیم .

280520091635 عکس تزیین سفره نذری

شربت را به آرد اضافه میکنیم وباز خوب به هم می زنیم تا کاملآ به خوردهم بره واصلآ گلوله نداشته باشه .حالا مجددا روی حرارت می گذاریم وخوب هم می زنیم تا حلوای ما انسجام پیدا کنه ویک تیکه بشه .

280520091636 عکس تزیین سفره نذری

در آخر می تونیم کفگیر را کنار بگذاریم ومثل قدیمیها دوتا دست ظرف را بگیرم وبه چپ وراست خم کنیم تا حلوای ما کاملآ یک تیکه بشه.

280520091638 عکس تزیین سفره نذری

 280520091637 عکس تزیین سفره نذری

در این مرحله حلوا آماده است .این مرحله هم حدود بیست دقیقه طول کشید .

نکته :این زمان هایی که من ذکر کردم برای این مقدار مواد بود هرچی اندازه اون کمتر بشه زمان ها هم کوتاه تر میشه .

در آخر هم ظروف حلوا با مغزهای مختلف و در صورت تمایل با پودر نارگیل تزیین می کنیم .

========================

طرح و ایده برای سفره های نذری و مراسم عزاداری

javaherat 01 عکس تزیین سفره نذری

1323366185 عکس تزیین سفره نذری

nqduywzvgaurc1l59nv عکس تزیین سفره نذری

امیدوارم همیشه در حال برگزاری و شرکت در مجالس شادی و جشن و عروسی و پایکوبی باشین .

این تاپیک در پی پیشنهادات شما برای دادن ایده و توصیه های شما عزیزان ایجاد شده .

 عکس تزیین سفره نذری

شاید عده ای از شما در منزل مراسم سالگرد و پذیرایی از هیئت ها و سوگواری و احیا و …. برگزار میکنین که دلتون میخواد به بهترین نحو برگزار بشه . هرکسی چیزی به فکرش میرسه میتونه اینجا بگه . از نحوه برگزاری و ایده تزیین میوه و حلوا و چیدن سفره و پذیرایی نوشیدنی و غذا و ……

 عکس تزیین سفره نذری

یکی از ای ایده ها به حلوا مربوط میشه که میتونیم لینکش رو اینجا بذاریم که دیگه لزومی نباشه همه رو اینجا کپی کنیم :
از حلوا و تزیین حلوا و شله زرد و …. تا شیر برنج و …. سمنو و …………

http://sofrehkhune.com/forum/forumdi…86%D8%AA%DB%8C

 عکس تزیین سفره نذری

===========================

این از سایت شبکه سیما برات گذاشتم http://www2.irib.ir/amouzesh/j/p_a_s/sofreh_araee

حلوا را داخل بشقاب ریخته ، روی آنرا صاف می کنیم، سپس با ابزار سفره آرایی بصورت (+) به حلوا نقش می دهیم. در سفره آرایی از ابزار آرایشی که شکل (V) است ، استفاده می کنیم و قسمتی از حلوا را که فاقد نقش است ، بوسیله این ابزار نقش می دهیم. با پودر نارگیل آن را تزئین می کنیم و ما بین پودر نارگیلها خلال بادام قرار می دهیم.

کاچی را داخل بشقاب می ریزیم ، دارچین را بصورت اریب روی آن می ریزیم، سپس نقش لوزی را داخل آن در می آوریم، داخل هر یک از لوزیها مقداری پودر نارگیل می ریزیم و با خلال بادام اطراف آن را تزئین می کنیم.

نان و سبزی را بصورت قیف پیچانده ، داخل سینی می گذاریم و تزئین می کنیم.

تمام سفره های مذهبی را روی زمین (نه روی میز) پهن می کنیم.

تزیین نان:
نان را به شکل مربع برش می زنیم، سبزی ، خرما و پنیر را داخل آن قرار می دهیم با خلال نان را بهم وصل می کنیم.

تربچه را می توان به صورت گوناگون تزئین نمود از قبیل موارد زیر :

۱– گل رز : ابتدا در پائین تربچه ، برشی بصورت هلالی می دهیم، بطوریکه برشها متصل باشند. زیر تربچه را پوست کنده ، مابین هلالهای قسمت اول را برش می زنیم ( چاقو باید بطرف خودمان برگردد) مجدداً ما بین دو برش قبلی یک برش می زنیم. مقداری از داخل تربچه را در می آوریم و به مدت نیم ساعت آنرا در آب سرد قرار می دهیم تا باز شود.

۲– گل کوکب : با استفاده از چاقوی برش دار تربچه را از پائین برش می زنیم، ما بین برشهای قبلی نیز برش می زنیم و اینکار را ادامه می دهیم. در پایان آن را در آب سرد قرار داده تا به شکل گل کوکب درآید.

۳- گل نیلوفر : پوست تربچه های را بصورت برگ برش می زنیم و سپس تربچه ها را نیز بدین صورت برش می زنیم تا به شکل گل نیلوفر درآیند. سپس در کف یک ظرف پایه دار کلم و روی آن سبزی می ریزیم و تربچه ها را با استفاده از سیم گل سازی بهم وصل می کنیم.

تزیین برنج:
مقداری از برنج را داخل دیس می ریزیم، مقداری از برنج را با زعفران مخلوط می کنیم، زرشکها را از قبل سرخ می کنیم و زعفران به آن اضافه می کنیم خلال بادام و پسته را با زعفران و کشمش تفت می دهیم. هسته های خرما را بیرون آورده ، کمی تفت می دهیم و کنار برنج بصورت هلال می چینیم مقداری برنج زعفرانی شده را در گوشه ای بصورت جناغی می ریزیم و به آن پسته اضافه می کنیم. گوشه ها را با زرشک سرخ شده ، تزئین می کنیم.

لیوانی داخل دیس پیرکس قرار می دهیم تا برنج حالت کوه به خود بگیرد، برنج را داخل دیس می ریزیم تا جائیکه لیوان پر از برنج شود. کلم را بصورت برگ در می آوریم. مقداری زعفران ، زرشک و کشمش داخل آنها می ریزیم و در لیوان برنج می گذاریم. خرما را از قبل تفت می دهیم و به آنها اضافه می کنیم.مقداری خلال بادام ، خلال پسته و زرشک روی آنها می ریزیم و اطراف برنج را نیز با این مواد تزئین می کنیم.

تزیین سفره:

چگونه می توان در سفره چیدمان خوبی داشت ؟
در سفره های بیضی شکل ، در دو سر بیضی از گل استفاده می شود. در سفره های مستطیل شکل، گلها را در وسط عرض مستطیل قرار می دهیم. در سفره های مربع شکل ، از یک گوشه آن استفاده می کنیم. در صورت استفاده از گلدان ، باید حداکثر شاخه های گل ۲۰ سانتی متر باشد.

ابتدا بشقاب پلو خوری که بشقاب اصلی است را روی میز می گذاریم. سپس بشقاب سوپ خوری را قرار داده ، چنگال و قاشق را در کنار سفره قرار می دهیم، سپس کارد را می گذاریم. بشقابهای سالاد خوری را با دستمال سفره در سمت چپ قرار می دهیم.

یک دستمال سفره را به صورت نیلوفر درست می کنیم، بدین صورت که : دستمال سفره را از پشت گوشه دیگر به صورت مثلث تا می زنیم (یعنی از هر طرفی که چهارگوشه می شود یک تا می زنیم ) مجدداً مثلثهایی را که تا زدیم ، به رو بر می گردانیم. سپس گوشه های این مثلث را از زیر بیرون می کشیم این دستمال سفره به شکل گل نیلوفر در می آید. این دستمال سفره را می توان در بیرون از بشقاب یا در داخل بشقاب تزئین نمود.

اگر قصد استفاده از شمع را در سفره دارید، می توان دستمالها را در جائیکه شمع یا شمعدان است قرار دهید و به این شکل سفره را تزئین کنید.

لیوان درست راست قرار می گیرد، برای تزئین آن دستمال کاغذی را پهن می کنیم و از وسط آنرا بر می داریم و بشکل یک گل داخل لیوان قرار می دهیم.

روش دیگر برای تزئین دستمال کاغذی : دستمال کاغذی را پلیسه می کنیم و از وسط می گیریم و داخل لیوان قرار می دهیم. دو عدد دستمال کاغذی را در دو طرف سفره قرار می دهیم و شمعدانی را در داخل آن قرار می دهیم.

بنابر این می توان با سلیقه های مختلف و رعایت سفره آرایی ، سفره را تزئین نمود.

تزیین آش:

۱– مدل جناغی : آش را داخل یک ظرف بیضی شکل می ریزیم . برای تزئین روی آش با کشک مدل جناغی می دهیم و ما بین کشک ها ، نعناع داغ می ریزیم . سپس زعفران و سیر داغ می ریزیم.

۲– آش را داخل ظرفی می ریزیم ، کشک را روی آن ریخته و یک شاخه شوید به عنوان تزئین روی آن قرار می دهیم و اطراف آن را با نعناع داغ تزئین می کنیم.

۳– گل چهار پر: در یک ظرف پیرکس آش می ریزیم و با مقداری نعناع داغ، سیر داغ و حبوبات پخته شده اطراف آنرا تزئین می کنیم.

۴– مدل بوته جغه ای : آش را درون ظرفی می ریزیم ، روی آن کشک می ریزیم ، سپس نعناع داغ روی آن می ریزیم ، آب زعفرانی که سرد شده روی آش می ریزیم، یک طرف پیاز داغ می ریزیم و طرف دیگر ظرف سیر داغ می ریزیم. از حبوباتی که قبلاً آماده کرده ایم برای تزئین استفاده می کنیم.

تزیین خربزه:

شکل قو : برای تزئین خربزه ، انتهای خربزه را با چاقو صاف می کنیم ، به صورت ایتسا نگه می داریم، با ماژیک شکل قو را روی خربزه می کشیم. با کاری که برای تزئین میوه هاست ، شکل قو را در می آوریم ، بطوریکه با برداشتن اضافه های آن خربزه به شکل یک قو باشد. از مرواریدهای سیاه برای چشم آن استفاده می کنیم.

=======================

این عکس رو برای نشان دادن  شله زرد قالبی و ته چین تهیه شده با پلوپز! که براتون گفتم می ذارم:

77ce2f727f9342cbd84fcba92e0ee536 عکس تزیین سفره نذری
===================
۱ آموشز تزیین سفره های نذری

 عکس تزیین سفره نذری
سفره های نذری

نویسنده:

سفره حضرت رقیه (س)

در این سفره کاچی ، نان ، پنیر ، خرما و سبزی داریم.
● تزئین نان :

نان را به شکل مربع برش می زنیم، سبزی ، خرما و پنیر را داخل آن قرار می دهیم با خلال نان را بهم وصل می کنیم.
● تزئین کاچی :

بوسیله دارچین اسم حضرت رقیه را روی کاچی می نویسیم ، با پودر نارگیل و خلال بادام روی آن تزئین می کنیم.
سفره حضرت زهرا شامل خرما و نان سنگک است. سفره بی بی نور نیز شبیه سفره حضرت زهرا است . این سفره باید دور از نور و در غروب انداخته شود و هفت دختر در کنار این سفر بنشیند.
سفره حضرت امام حسن (ع)

● مواد لازم:

کوکو سبزی ، سبزی پلو ، فلفل دلمه ، فلفل سبز ، خیار شور و زعفران
فلفل دلمه را بصورت حلقه حلقه برش می دهیم و در کنار کوکو سبزی قرار می دهیم یا فلفل دلمه را چهار برش زده بصورت گل در می آوریم و در وسط کوکو قرار می دهیم.
از فلفل سبز برای تزئین کوکو استفاده می کنیم خیار شورها را بصورت لاله برش می زنیم و در روی کوکو قرار می دهیم.
سبزی پلو را بوسیله برنجی که زعفران زده ایم ، تزئین می کنیم.
سفره حضرت ابوالفضل (ع)

در سفره حضرت ابوالفضل (ع) از شله زرد، آش رشته و عدس پلو برای تزئین استفاده می شود
عدس پلو را با زرشک ، کشمش ، زعفران و خلال بادام تزئین می کنیم سپس گوشت چرخ کرده را که از قبل آماده کرده ایم را در کناره های ظرف عدس پلو قرار می دهیم.
آش را با کشک مخلوط می کنیم، و آن را با نعناع داغ تزئین می نمائیم سپس مقدار کمی کشک روی آن می ریزیم و بعد کشکها را با زعفران تزئین می کنیم.
شله زرد را با دارچین و خلال بادام تزئین می نمائیم
هسته های خرما را در آورده و داخله آنها خلال بادام قرار می دهیم. آجیل مشکل گشا را داخل تورهای تزئین شده می ریزیم.در سفره ابوالفضل حتماً باید آجیل مشکل گشا باشد.
حلوا را داخل بشقاب ریخته ، روی آنرا صاف می کنیم، سپس با ابزار سفره آرایی بصورت (+) به حلوا نقش می دهیم. در سفره آرایی از ابزار آرایشی که شکل (V) است ، استفاده می کنیم و قسمتی از حلوا را که فاقد نقش است ، بوسیله این ابزار نقش می دهیم. با پودر نارگیل آن را تزئین می کنیم و ما بین پودر نارگیلها خلال بادام قرار می دهیم.
– کاچی را داخل بشقاب می ریزیم ، دارچین را بصورت اریب روی آن می ریزیم، سپس نقش لوزی را داخل آن در می آوریم، داخل هر یک از لوزیها مقداری پودر نارگیل می ریزیم و با خلال بادام اطراف آن را تزئین می کنیم.
– نان و سبزی را بصورت قیف پیچانده ، داخل سینی می گذاریم و تزئین می کنیم.
– تمام سفره های مذهبی را روی زمین (نه روی میز) پهن می کنیم.
منبع:www.vista.ir
========================

شله زرد یکی از دسرهای اصیل ایرانی است که بیشتر در ایام مذهبی به عنوان نذری پخته می شود. معمولا خانم های ایرانی طرز تهیه این دسر را به خوبی میدانند ولی گاهی برای تهیه آن به مقدار زیاد دچار مشکل میشوند. شما میتوانید با چند برابر کردن مقادیر مشخصی که در دستور زیر آمده به راحتی از پس پخت شله زرد نذری بربیایید.

 

 

 

 

مواد لازم: ( برای ۵ کاسه کوچک )

  • برنج ایرانی / ۱ پیمانه
  • شکر / ۱ پیمانه
  • نبات خرد شده  / ۱ پیمانه
  • گلاب / ۱ پیمانه
  • آب  / ۷ پیمانه
  • زعفران پودر شده / یک قاشق چایخوری
  • خلال بادام  /  ۵۰ گرم
  • خلال پسته و بادام  / برای تزئین
  • پودر دارچین  / برای تزئین

 

 

طرز تهیه:

برنج را از شب خوب شسته و با مقداری آب سرد خیس کنید. روز بعد برنج خیس خورده را کمی با دست خرد کنید. به اندازه ۷ برابر برنج، آب داخل ظرف مناسب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا بجوشد، آب برنج را خالی کنید و برنج را داخل آب در حال جوش بریزید. منتظر شوید تا دوباره آب جوش آید و سپس حرارت زیر قابلمه را کم کنید و بگذارید برنج خوب مغز پخت شده و باز شود. ( حدود ۲ ساعت کافیست ). برنج در حال پختن را زیاد هم نزنید، در حد یکی دو بار جابجا کردن برنج و مطمئن شدن از ته نگرفتن آن کافیست.

نبات و شکر را در ظرفی بریزید و کمی آب جوش روی آن بریزید و کنار بگذارید تا شکر و نبات داخل آب حل شود. می توانید برای تسریع حل شدن، قابلمه را روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا شکر و نبات داخل آب حل شود. سپس این محلول را صاف کنید تا ناخالصی شکر و نخ های نبات گرفته شود. محلول را به برنج پخته شده اضافه کنید و کمی هم بزنید تا برنج و محلول شکر به خوبی مخلوط شود. اگر احساس کردید شله زرد شما سفت است، میتو انید به اندازه یک تا دو پیمانه آب جوش اضافه کنید تا غلظت دلخواه به دست آید. بعد از اینکه شله زرد کمی غلیظ شد، زعفران، گلاب و ۵۰ گرم خلال بادام را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید. بعد از ریختن شکر باید همزدن را به طور مرتب انجام دهید تا ته نگیرد.  بعد از هم زدن مداوم شله زرد، درب ظرف را بگذارید و روی حرارت خیلی ملایم بگذارید ۱۵ دقیقه حرارت ببیند. وقتی شله زرد کاملا جا افتاد حرارت زیر ظرف را خاموش کنید و یک دم کنی روی آن بگذارید و به مدت ۳۰ دقیقه در جایی گرم تر از دمای محیط ( به طور مثال فر خاموشی که از چند ساعت قبل با حرارت ۱۵۰ درجه سانتیگراد گرم شده باشد ) قرار دهید تا دم بکشد  و بعد از این مدت شله زرد را در ظرف مناسب بریزید و با دارچین و خلال بادام و پسته روی آن را تزئین و سرو کنید.

image 17E7 4ED6AB09 عکس تزیین سفره نذری

نکته :

  • برای سهولت در نتیجه میتوانید از برنج نیم دانه استفاده کنید که در آن صورت باید مقدار برنج نیم دانه را دو برابر میزان معمولی در نظر بگیرید.
  • اندازه شکر و در واقع شیرین بودن طعم شله زرد به ذائقه افراد بستگی دارد ولی به طور معمول اندازه شکر تقریبا دو برابر اندازه برنج در نظر گرفته میشود و بهتر است شکر را قبل از استفاده در شله زرد، در کمی آب حل کرده و صاف کنید تا دانه های شکر کاملا در شله زرد حل شده و ناخالصی نداشته باشد.
  • دقت کنید قبل از باز شدن کامل برنج، شکر را به آن اضافه نکنید چون باعث خام ماندن مغز برنج میشود.
  • برای دم کردن زعفران به طور معمول یک قاشق چایخوری زعفران را در یک استکان آب جوش دم میکنند، ولی بهتر است برای شله زرد کمی مقدار زعفران خشک را افزایش دهید.

چند تزئین ساده برای شله زرد:

image FDED 4ED6AB09 عکس تزیین سفره نذری

image FF7D 4ED6AB09 عکس تزیین سفره نذری

 

=======================
خرما یه شکل آناناس
52329130937818579084 عکس تزیین سفره نذری 

مواد لازم:

اسفنج                                                     ۱عدد

کاغذ آلومینیوم                                        به اندازه ای که دور اسفنج رو بپوشونه

خلال دندان                                              مقداری

برگهای بلند یا در صورت امکان برگ آناناس     تعدادی

 خرما                                               به اندازه لازم(بستگی به اندازه اسفنج داره)

طرز تهیه:

۱.اسفنج رو به شکل استوانه درمیاریم.

 

95606264921232499445 عکس تزیین سفره نذری

 

 

۲.بعد با کاغذ آلومینیوم کل اسفنج رو پوشش میدیم.

 

28397321787379115942 عکس تزیین سفره نذری

 

 

۳.حالا از قسمت بالای اسفنج خرماها رو دونه دونه به کمک خلال دندون(که در خرما فرو بردیم) به اسفنج نصب میکنیم و با دست یه مقدار فشار میدیم بعد تا انتهای اسفنج فرو میکنیم به همین ترتیب اینکار رو انجام میدیم.

18517890285402989843 عکس تزیین سفره نذری

 

 

۴.تعدای برگ مورد نظر رو با سیم گلسازی می پیچیم.

 

91516025022686279954 عکس تزیین سفره نذری

 

 

۵.حالا برگها رو در قسمت بالای اسفنج که خرما نذاشتیم فرو میکنیم تا به شکل یک آناناس دربیاد…11 عکس تزیین سفره نذری

 

75629265685685101180 عکس تزیین سفره نذری

 

 

 

56038735648453126280 عکس تزیین سفره نذری

 

 

منبع:

http://www.lazica.hamvar.ir

=========================
سلام دوستهای کلم مرسی از این همه ایده خوب و ناب
مامانم پنج شنبه ای سفره ابوالفضل داشت و تقریبا ۷۰ درصد کارا رو من انجام دادم
این هم عکساش

image DA5E 4C7A2348 عکس تزیین سفره نذری

image 550C 4C7A2348 عکس تزیین سفره نذری

خرما که زیرش اسفنج نیم کره بود و با سیخ کباب چوبی خرما ها رو فیکس کردیم اون گردالی ها هم گردو که خوب توی آسیاب چرخش کردم تا خمیر شده

image 7935 4C7A2348 عکس تزیین سفره نذری

زولبیا و بامیه دست پخت حاج خلیفه رهبر یزد!

image BE91 4C7A2348 عکس تزیین سفره نذری

image AF0B 4C7A2636 عکس تزیین سفره نذری

تر حلوا  که دو مدل بود یکی لقمه ای که توشو کردو و یه برش خرمای پوست گرفته گداشتیم اون یگی هم که ساده توی دیس ریختیم

========================
image 10A5 4C7A2636 عکس تزیین سفره نذری

image D172 4C7A2348 عکس تزیین سفره نذری

image 5463 4C7A2348 عکس تزیین سفره نذری

آجیل مشکل گشا که سعی کردیم رنگش با میوه ها ست باشه

image 9E8C 4C7A2348 عکس تزیین سفره نذری

نان سنگلک پنیر و سبزی خوردن

image DA32 4C7A2636 عکس تزیین سفره نذری

کیک یزدی اینم دست پخت حاج خلیفه بود

image 426C 4C7A23CE عکس تزیین سفره نذری

image 7ABD 4C7A2636 عکس تزیین سفره نذری

آش و عدس پلو که از تزیین شده هاش نتونستم عکس بگیرم و اینا رو هم بعد سفره گرفتم!

image BAA0 4C7A2636 عکس تزیین سفره نذری

image E552 4C7A2636 عکس تزیین سفره نذری

میوه که شلیل و خیار سبز و هلو انجیری و سیب گلاب و آلو سیاه و گلابی بود

=======================
ودر آخر هم چند تا عکس از نمای سفره  قبل از انداختن پارچه سبز روش

image 51BC 4C7A2636 عکس تزیین سفره نذری

image 4FF4 4C7A2636 عکس تزیین سفره نذری

image 49F4 4C7A2636 عکس تزیین سفره نذری

================

نثار پلو نذری مخصوص دماوند

نثارپلو، پلویی مخلوط و معطری است مخصوص دماوند، و در ایام سوگواری محرم یکی از مهمترین غذاهایی که دماوندی ها نذری می دهند، همین نثارپلو است.
534 634592010530329531 l عکس تزیین سفره نذری عکس تزیینی است
لقمه: خیلی ها که حتی یک بار هم مهمان قزوینی ها بوده اند، نام قیمه نثار را شنیده اند ولی تقریباً می شود ادعا کرد که تعداد افرادی که با نثار پلو آشنا هستند خیلی کم است. نثارپلو، پلویی مخلوط و معطری است مخصوص دماوند و در ایام سوگواری محرم یکی از مهمترین غذاهایی که دماوندی ها نذری می دهند، همین نثارپلو است.

مواد لازم برای ۶ نفر:

۶ پیمانه برنج

یک کیلوگرم گوشت گوسفندی بدون استخوان (ران یا ماهیچه)

نصف پیمانه لپه

نصف پیمانه آلبالو خشک بدون هسته

۶ عدد پیاز متوسط

یک قاشق سوپخوری مخلوط پودر گل سرخ، پودر زیره، فلفل سیاه و زعفران از هر کدام به مقدار مساوی

نمک و زردچوبه به مقدار لازم

۲ عدد پیاز (برای پخت گوشت)

روغن به مقدار لازم

زعفران به میزان لازم (برای طعم دار کردن گوشت)

طرز تهیه:

ابتدا پیازها را به صورت پیاز داغ تهیه می کنیم و در هنگام سرخ شدن به آن زردچوبه اضافه می کنیم. سپس گوشت را تکه تکه کرده و همراه با ۲ عدد پیاز خرد شده و کمی زعفران بگذارید بپزد. بعد از اینکه گوشت پخت به آن کمی نمک اضافه کنید و بگذارید آب آن تمام شود.

لپه را آب پز کنید و آلبالو ها را به مدت یک ساعت خیس کنید. حالا لپه ها و آلبالو را آبکش کرده و سپس در تابه دیگری حاوی روغن بریزید و کمی تفت دهید. در پایان این مخلوط را به پیاز داغ اضافه کنید.

برنج را به شیوه معمول آبکش کنید و سپس موقع دم کردن آن، مخلوط ادویه پودری را لابلای برنج بریزید و در پایان مخلوط پیاز داغ و لپه و آلبالو را روی برنج در گوشه ای از قابلمه بریزید و دم کنی را روی قابلمه بگذارید تا آماده شود.

نقل از :آشپزی مثبت

=======================
حلوای شام غریبان دستپخت خواهریم

۲ لیوان ارد نون
۲ لیوان شکر
۲ لیوان اب
زعفرون به میزان لازم
گلاب
روغن

گردوی خورد شده هم برای تزئین و هم داخل حلوا

این دیس و بهمون داد
که دو برابرش دو تا دیس شد دیگه …
image F4EA 4EE082B8 عکس تزیین سفره نذری

===================

سفره های نذری

سلام دوستانم اربعین سالار شهیدان امام حسین (ع) را به شما تسلیت عرض مینمایم. 

       سفره امام زمان(ع):  خوراکی‌های سفره امام زمان شامل شیربرنج، نان، پنیر، سبزی، گردو و حلواست.

سفره حضرت فاطمه(س):  غذای اصلی این سفره کاچی است. یکی از باورهای این سفره این است که مردان و پسران و زنان حامله نباید در این سفره شرکت کند. این سفره در روز سه‌شنبه و سه دفعه برگزار می‌‌شود.
سفره حضرت زینب(س (این سفره در روزهای چهارشنبه صبح انداخته می‌شود و غذای این سفره آش رشته می‌باشد.

سفره پنج تن (آل عبا) در این سفره آش رشته می‌پزند.

سفره حضرت ابراهیم(ع): برای رفع هر مشکلی می‌اندازند و مراسم آن مشابه سفره حضرت ابوالفضل(س) است. مکان برگزاری این سفره در خارج شهر و در صحرا مابین دو کوه و در کنار نهر آب است.

سفره حضرت خضر(ع( :    این سفره پر خرج است و همه نوع خوراکی را در آن قرار می‌دهند.

سفره حضرت رقیه(س(:    به صورت محقرانه انداخته می‌شود، محتویات سفره معمولا نان، خرما و شمع می‌باشد.

سفره حضرت ابوالفضل(ع(
    پرتجمل است و انواع خوراکی‌ها را در آن قرار می‌دهند که شامل عدس پلو و آش رشته، میوه، شیرینی و آجیل مشگل‌گشا که با تور و روبان‌های رنگی بسته‌بندی شده است، حلوا، خرما، نان، پنیر و سبزی.
مهمانان، مقداری از غذاها و مواد خوراکی را در کیسه ریخته و برای بقیه خانواده به منزل می‌برند زیرا معتقدند که این غذاها متبرک هستند.
سفره امام حسن(ع(
    از خصوصیات مهم این سفره سبز بودن آن است. مواد خوراکی که در سفره قرار می‌دهند سبز رنگ است و از ظروف سبز رنگ و شمع‌های سبز برای تزیین سفره انتخاب می‌کنند. مواد غذایی این سفره شامل نان و پنیر و سبزی، کشمش سبز، هندوانه سربسته است.
سفره بی‌بی سه‌شنبه:ه
نحوه برگزاری سفره بدین ترتیب است که دو، سه‌شنبه متوالی سفره را می‌اندازند و سه‌شنبه سوم را گرو نگه می‌‌دارند بعد از برآورده شدن حاجت، سفره سوم را می‌اندازند. صاحب نذر از روز صبح روز سه‌شنبه روزه می‌گیرد و بعد از پایان مراسم دعا و نیاش در هنگام ظهر با خوردن کاچی افطار می‌کند. خوراکی‌های این سفره شامل نان و پنیر، سبزی و کاچی می‌باشد. لازم به ذکر است که نقل قصه بی‌بی سه‌شنبه توسط خانم مداح جز اصلی مراسم محسوب می‌شود.

===================

سفره های نذری

برخی از سفره های نذری عبارتند از :

سفره امام زمان (عج) سفره حضرت رقیه (س) سفره حضرت ابوالفضل (ع) ، سفره امام حسن (ع) سفره حضرت فاطمه (س) سفره حضرت زینب (س) سفره پنچ تن ( آل عبا) سفره حضرت ابراهیم (ع) سفره حضرت خضر (ع) سفره امام زمان (عج) :

خوراکی های سفره امام زمان شامل شیر برنج ، نان ، پنیر، سبزی، گردو و حلواست

سفره حضرت فاطمه (س) :
غذای اصلی این سفره کاچی است . یکی از باورهای این سفره این است که مردان و پسران و زنان حامله نباید در این سفره شرکت کنند. این سفره در روز سه شنبه . سه دفعه برگزار می شود .

سفره حضرت زینب (س) :
این سفره در روزهای چهار شنبه صبح انداخته می شود و غذای این سفره آش رشته می باشد

سفره پنچ تن ( آل عبا) :
در این سفره آش رشته می پزند .

سفره حضرت ابراهیم (ع) :
برای رفع هر مشکلی می اندازند و مراسم آن مشابه سفره حضرت ابوالفضل (ع) است . مکان برگزاری این سفره در خارج شهر و در صحرا ما بین دو کوه و نهر آب است .

سفره حضرت خضر (ع) :
این سفره با شکوه است و همه نوع خوراکی را در آن قرار می دهند .

سفره حضرت رقیه (س) :
به صورت محقرانه انداخته می شود ، محتویات سفره معمولا نان ، خرما و شمع میباشد .

سفره حضرت ابوالفضل (ع) :
با شکوه است و انواع خوراکی ها را در آن قرار می دهند که شامل عدس پلو و آش رشته ، میوه، شیرینی و آجیل مشکل گشا که با تور و روبان های رنگی بسته بندی شده است ، حلوا ، خرما، نان پنیر و سبزی .

مهمانان مقداری از غذاها و مواد خوراکی را در کیسه ریخته و برای بقیه خانواده به منزل می برند زیرا معتقدند که این غذا ها متبرک هستند .

سفره امام حسن (ع) :
از خصوصیات مهم این سفره سبز بودن آن است . مواد خوراکی که در سفره قرار می دهند سبز رنگ است و از ظروف سبز رنگ و شمع های سبز برای تزیین سفره انتخاب می کنند . مواد غذایی این سفره شامل نان و پنیر و سبزی ، کشمش سبز ، هندوانه سر بسته است .

===================

سفره سبز حضرت امام حسن (ع)

مقدمه :

در تزئین سفره مواد غذایی بکار رفته و ظرف آن باید سبز باشند.

مواد لازم:
کوکو سبزی ، سبزی پلو ، فلفل دلمه ، فلفل سبز ، خیار شور و زعفران
فلفل دلمه را بصورت حلقه حلقه برش می دهیم و در کنار کوکو سبزی قرار می دهیم یا فلفل دلمه را چهار برش زده بصورت گل در می آوریم و در وسط کوکو قرار می دهیم.
از فلفل سبز برای تزئین کوکو استفاده می کنی.م خیار شورها را بصورت لاله برش می زنیم و در روی کوکو قرار می دهیم.
سبزی پلو را بوسیله برنجی که زعفران زده ایم ، تزئین می کنیم.

سفره امام حسن (ع)

موادی که در این سفره بکار می رود بایستی سبز باشند. می توان از هندوانه ، خیار، کوکو، سبزی ، نان ، پنیر ، نان سنگک ، سبزی پول ، شمع سبز و آجیل مشکل گشا استفاده کرد.
روش آش را با نعناع داغ تزئین می کنیم.
تورهای سبزی را به اندازه های کوچک برش می زنیم و آجیل ها را داخل تورها می ریزیم و با روبان سبز می بندیم.

در روز تولد امام حسن ۱۵ رمضان این سفره پهن می شود.

======================

امکان ارسال نظر وجود ندارد